Aktuality

Náklady rastú, no výrobcovia dostávajú za mäso a vajcia menej

Predstavitelia Únie hydinárov Slovenska informovali na tlačovej besede o dopade tzv. sociálnych balíčkov a raste ďalších výrobných nákladov na podnikanie v hydinárskom odvetví.

11. 10. 2019 - 07:43

ÚHS organizuje už 29. ročník odborného podujatia

Ako sa už stalo dobrou tradíciou, ÚHS organizuje aj tento rok medzinárodný odborný seminár. Uskutoční sa v hoteli Permon na Podbanskom v utorok 26. novembra 2019.

09. 10. 2019 - 12:24

Ochranári sa sporia s COOP Jednota o vajcia z klietok

OZ Humánny pokrok opäť útočí na obchodné reťazce, tentokrát na ten, ktorý má v regáloch najviac slovenských potravín. Asi to niekomu prekáža.

04. 10. 2019 - 08:14

Volanie hydinárov poslanci vypočuli

ÚHS dlhší čas volala po tom, aby stravovacie zariadenia informovali spotrebiteľov o pôvode mäsa, ktoré im ponúkajú. Únia vychádzala zo svojich prieskumov v stravovacích zariadeniach, vrátane školských, kde bol podiel slovenskej hydiny minimálny, hoci importovanú sprevádzali mnohé škandály.

12. 09. 2019 - 17:21

Brojlery s pridanou hodnotou

Riaditeľ Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár spolu s Františkom Sikurom z Agrostaaru Kráľov Brod a Gabrielom Bírom z PŽV Žabokreky informovali na TB o chove kurčiat systémom welfare a o tzv. pomalých brojleroch.

21. 06. 2019 - 11:59

Veterinári budú kontrolovať hydinu z Česka

Do nadnárodného obchodného reťazca na Slovensku sa dostalo hydinové mäso zo zahraničia nakazené salmonelou. Kým sa na to došlo, ľudia ho zjedli.

19. 06. 2019 - 17:42

Bilancovanie i pomenovanie nových úloh

V Nitre sa uskutočnilo Valné zhromaždenie Únie hydinárov Slovenska, na ktorom popri bilancovaní uplynulého obdobia hovorili hydinári o problémoch, ktoré ich už roky sprevádzajú, ale aj o možnostiach, ako zvyšovať sebestačnosť vo výrobe hydiny a konzumných slepačích vajec.

15. 05. 2019 - 17:07

Hydina v nemeckých supermarketoch obsahuje nebezpečné baktérie

Envirometntálna organizácia Germanwatch analyzovala v univerzitnom laboratóriu 59 vzoriek kuracieho mäsa z veľkých diskontných supermarketov pochádzajúcich zo štyroch najväčších bitúnkov v Nemecku.

25. 04. 2019 - 08:35

Poľské vajcia sú späť, hoci domácich máme dosť

S blížiacou sa Veľkou nocou rastie dopyt aj po slepačích vajciach. Napriek tomu, že domáca výroba vie pokryť potreby obchodu, asi štvrtina vajec na trhu je z rôznych krajín.

02. 04. 2019 - 17:55

Obchodné reťazce tlačia na výrobcov vajec

Situácia vo výrobe konzumných vajec a schopnosť slovenských hydinárov rozšírovať alternatívne spôsoby chovu nosníc na úkor klietkového. O tom hovorili výrobcovia vajec na stretnutí v Nitre.

20. 03. 2019 - 18:21

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.