Aktuality

Seminár ÚHS už čoskoro, netreba váhať

Ďalší ročník odborného seminára pre hydinárov klope na dvere, uskutoční sa 27. novembra 2018, takže je najvyšší čas sa oň zaujímať.

12. 10. 2018 - 08:48

Predstavitelia ÚHS rokovali s predsedom SPPK

Predstavitelia ÚHS na čele s predsedom Timotejom Husárom rokovali v Bratislave s predsedom SPPK Emilom Machom o aktuálnej situácii v odvetví.

12. 10. 2018 - 08:42

Investície v prospech zákazníkov

Miliónové investície v hydinárskej farme v Kežmarku znamenajú ďalšie kroky vo zvyšovaní sebestačnosti Slovenska v produkcii kvalitných a zdravotne bezpečných konzumných slepačích vajec.

04. 10. 2018 - 11:49

Náklady rastú, odbytové ceny klesajú

Predstavitelia Únie hydinárov Slovenska, riaditeľ Daniel Molnár a predseda Dozornej rady ÚHS, riaditeľ spoločnosti Hybrav Ivan Gróf, na tlačovej besede informovali o súčasnej situácii vo výrobe a spracovaní hydinového mäsa a najmä jeho realizácii na trhu.

21. 09. 2018 - 11:58

Fipronil opäť útočí na zdravie

Po roku od prevalenia kauzy s fipronilom v západnej Európe a ktorá sa prejavila aj na Slovensku v podobe importovaných vajec s týmto pesticídom, je tu ďaľší prípad s nakazenými vajíčkami.

10. 07. 2018 - 15:49

Kvalitu vajec neovplyvníme technikou chovu

Poprední slovenskí odborníci sa vyjadrujú k celospoločenským diskusiám o kvalite konzumných slepačích vajec v súvislosti s rozhodnutím niektorých nadnárodných obchodných reťazcov postupne utlmiť predaj vajec z klietkových chovov.

10. 07. 2018 - 13:53

Značka kvality je vizitkou práce hydinárov

Najviac ocenení Značka kvality patrí výrobkom hydinárskych firiem, medzi nimi sú hydinové mäso, hydinové výrobky i vajcia.

28. 06. 2018 - 18:40

Ohrozená sebestačnosť v produkcii vajec

V produkcii konzumných slepačích vajec ako v jednej z mála komodít dosiahlo Slovensko sebestačnosť. Tá je však ohrozená. Prečo? O tom informovali novinárov predstavitelia ÚHS.

08. 06. 2018 - 12:03

Vajíčko už nie je strašiakom, cievam neškodí

Ako je to vlastne s cholesterolom vo vajíčkach, koľko ich má človek konzumovať. Najnovšia štúdia ponúka zaujímavé zistenia a potláča rôzne predsudky.

24. 05. 2018 - 18:04

Ministerka Matečná s hydinármi o nekalých obchodných praktikách

S nekalými obchodnými praktikami obchodných reťazcov sa dlhodobo stretávajú slovenskí potravinári. Aj preto ministerka pôdohospodárstva navštívila niektorých z nich, aby hovorila o riešení tohto neudržateľného stavu.

20. 04. 2018 - 08:35

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.