Mrazy z posledných dní zvýšili náklady na vykurovanie brojlerových hál a mali vplyv aj na počet znesených vajec
20. 02. 2012 - 17:18
Mrazy z posledných dní zvýšili náklady na vykurovanie brojlerových hál a mali vplyv aj na počet znesených vajec
20. 02. 2012 - 17:18
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Zsolt Simon odovzdal na veľtrhu Danubius Gastro v Bratislave prestížnu Značku kvality ďalším slovenským výrobcom a výrobkom.
20. 01. 2012 - 10:51
Štátna veterinárna a potravinová správa podľa slov ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Zsolta Simona vykonala v slovenskej obchodnej sieti kontrolu zameranú na predaj vajec od nosníc chovaných v tzv. neobohatených klietkach.
19. 01. 2012 - 20:28
Na verejnosti sa objavili informácie Slobody zvierat, ktoré odmietajú slepačie vajcia z klietkových chovov.
16. 01. 2012 - 16:31
Inšpektori českej Štátnej veterinárnej správy zaistili zásielku 200 tisíc poľských vajec nejasného pôvodu, ktoré následne vrátili do Poľska.
16. 01. 2012 - 10:42
Na Slovensku je schválených 62 prevádzok na chov nosníc. Realizujú podstieľkové, klietkové, voľnovýbehové, ekologické a kombinované voliérové chovy.
20. 12. 2011 - 08:46
Únia hydinárov Slovenska vyzýva spotrebiteľov, aby si po 1. januári 2012 viac všímali krajinu pôvodu vyznačenú priamo na slepačích vajciach.
19. 12. 2011 - 15:31
Na Podbanskom sa uskutočnil 7. 12. 2011 seminár Únie hydinárov Slovenska.
13. 12. 2011 - 11:45
Rodičia viete, aké mäso ponúkajú Vaším deťom v školských jedálňach? Toto bola nosná téma Tlačovej besedy, na ktorej početnej novinárskej obci dával odpovede riaditeľ Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár...
05. 12. 2011 - 07:01
Ak starostovia nenahlásia ambulantný predaj, riskujú pokuty. Mnoho starostov aj napriek zákonnej povinnosti nenahlasuje vopred ambulantný predaj hydiny a hydinových výrobkov vo svojich obciach.
14. 11. 2011 - 22:34
Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.