Seminár hydinárov napíše už 32. kapitolu

 

 

Únia hydinárov Slovenska   tradične v závere roka organizuje odborné podujatie  pre  zástupcov hydinárskeho odvetvia. Tentokrát to bude už 32. ročník a uskutoční sa 26. novembra 2024 vo Vysokých Tatrách. „Dynamická   doba, ktorú žijeme  prináša množstvo nových poznatkov aj do hydinárstva.  Počnúc genetikou, cez výkrm a starostlivosť o hydinu, využívanie najnovších technológií v chovoch a spracovaní, až po dosahovanie vysokej úžitkovosti a zabezpečenie  kvalitnej a zdravotne bezpečnej produkcie. Preto považujeme za potrebné sprostredkovať tieto novinky a ďalšie informácie našim hydinárom, aby dokázali úspešne pôsobiť v náročnom konkurenčnom prostredí, keďže na Slovensko sa dováža stále veľa hydinového mäsa i vajec zo zahraničia,“ hovorí riaditeľ Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár.

Tomuto  zámeru zodpovedá aj obsah pripravovaného 32. ročníka seminára. Domáci a zahraniční odborníci budú hovoriť okrem iného  o novinkách vo výžive a starostlivosti o nosnice a brojlery,  hlavných rozdieloch v manažmente bielych a hnedých kuričiek či o vplyve nerozpustnej vlákniny na úžitkovosť a zdravie nosníc. Takisto o práci  s dátami a ich praktickom využívaní na farmách, alebo možnostiach poistenia hydiny.

Počas spoločenského večera ÚHS ocení zaslúžilých pracovníkov v slovenskom hydinárstve.

Záujemcovia  o seminár získajú podrobné  informácie vrátane prihlášky  na molnar.unihyd@azet.sk.      

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.