31. ročník odborného seminára hydinárov sa blíži

 Únia hydinárov Slovenska tradične pred záverom roka organizuje odborné podujatie pre zástupcov hydinárskeho priemyslu, ako aj pre tých, ktorí s hydinárskymi firmami spolupracujú. V utorok  28. novembra 2023 sa  na Podbanskom uskutoční už 31. ročník tohto seminára, o ktorý je každoročne veľký záujem tak zo strany slovenských hydinárov, ako aj z okolitých krajín.  „Dnešná dynamická doba obohacuje subjekty pôsobiace v našom odvetví  množstvom nových podnetov, ktoré môžu pomôcť  skvalitňovať  a zefektívňovať   výrobu  pri zachovaní vysokých štandardov  starostlivosti o zvieratá,“ hovorí riaditeľ ÚHS Daniel  Molnár. Ako ďalej uvádza,  aj na tomto seminári budú   renomovaní odborníci z oblasti vedy, výskumu i praxe zo Slovenska, Česka, Nemecka a ďalších krajín prezentovať najnovšia poznatky z oblasti chovu a výživy kurčiat, zoohygieny, predstavia vysoko efektívne hybridy, ale napríklad aj nové technológie vo výrobe kŕmnych aditív  či kartónové obaly na tekuté  vajcia ako novú pridanú hodnotu pre producentov vajec. „Seminár je jedinečná príležitosť nielen pre veľkochovateľov hydiny, ale aj pre tých lokálnych, ktorých každoročne na Slovensku pribúda, načerpať množstvo nových informácii pre svoju prácu, a tak zvyšovať svoju schopnosť úspešne sa presadzovať na trhu“ uzatvára D. Molnár.

 Podrobný program seminára získajú záujemcovia na mailovej adrese molnar.unihyd@azet.sk. Posledný termín na  prihlásenie sa je 22.11.2023.     

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.