Hydinári sa znova stretnú v Tatrách

Po dvojročnej prestávke, spôsobenej pandémiou koronavírusu pokračuje Únia hydinárov Slovenska v organizovaní odborných seminárov. Tentokrát sa uskutoční 29. novembra 2022 v hoteli Permon na Podbanskom. Pre účastníkov je pripravený program s viacerými zaujímavými prednáškami odborníkov, ktorí poukážu na aktuálne trendy v oblasti chovu a spracovania hydiny.

V obsahu seminára budú napríklad aj tieto témy:

  • Vývoj na trhu surovín využívaných na výrobu kŕmnych zmesí pre hydinu
  • Mykotoxíny – ich vplyv na zdravie a produkciu hydiny
  • Prírodné látky s antimikrobiálnym efektom v produkcii zvierat
  • Úspora času, energie a práce na halách pre výkrm brojlerových kurčiat

Ako sa už stalo dobrou tradíciou, priestor na neformálne rozhovory bude počas spoločenského večera spojeného s odovzdávaním cien pre pracovníkov v hydinárskom priemysle.

Uzávierka prihlásenia je 23.11. 2022. Pre viac informácií kontaktujte molnar.unihyd@azet.sk.

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.