Aktuality

Slovenských vajec je pred Veľkou nocou dostatok

Už tradične patria pre Veľkou nocou vajíčka medzi najvhľadávanejšie potraviny. Dobre to vedia aj domáci veľkovýrobcovia a tak sa na toto obdobie dobre pripravili.

22. 03. 2021 - 09:28

Koronakríza zvyšuje hydinárom náklady

Plynulé zásobovanie trhu hydinou a vajíčkami aj v náročných podmienkach koronakrízy a núdzového stavu je každodennou snahou a záujmom všetkých slovenských hydinárov. Hoci už niekoľko mesiacov pracujú v náročných podmienkach.

15. 02. 2021 - 12:04

Budeme čoskoro hydinové mäso iba dovážať?

Napätá situácia v hydinárskom odvetví na Slovensku a nevšímavosť zo strany štátu nenecháva ľahostajnú agropotravinársku komoru. Vo svojom blogu sa jej venuje predseda SPPK Emil Macho.

23. 12. 2020 - 19:43

Fetiš nízkych cien likviduje domácu výrobu

O alarmujúcom stave hydinárskeho odvetvia na Slovensku , o príčinách a spôsoboch riešenia hovorili na stretnutí s novinármi predstavitelia ÚHS spoločne s predsedom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emilom Machom.

03. 12. 2020 - 16:45

List Únie hydinárov Slovenska ministrovi pôdohospodárstva J. Mičovskému

S požiadavkou na riešenia kritickej a neustále sa zhoršujúcej situácie v sektore chovu a spracovania hydiny na Slovensku sa ÚHS obrátila listom na rezortného ministra.

01. 12. 2020 - 17:10

Náklady hydinárom rastú, odbytové ceny klesajú

Dlhodobé ignorovanie problémov hydinárskeho odvetvia na Slovensku má za následok postupný pokles sebestačnosti odvetvia a existenčné problémy podnikov.

23. 11. 2020 - 10:50

Riaditeľ ÚHS novým predsedom Únie potravinárov Slovenska

Novým predsedom Únie potravinárov Slovenska (ÚPS) sa stal Daniel Molnár, riaditeľ Únie hydinárov Slovenska. Na čele potravinárskeho združenia vystriedal Stanislava Voskára, ktorý sa presúva na novovzniknuté Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

09. 11. 2020 - 16:16

Slováci konzumujú polovicu hydinového mäsa zo zahraničia

Hydinové mäsa vzhľadom na svoje výživové a dietetické hodnoty patrí na Slovensku k najobľúbenejším potravinám. Je vhodné pre všetky vekové kategórie spotrebiteľov.

09. 11. 2020 - 16:08

Seminár ÚHS 2020 nebude

Tradičný odborný Seminár Únie hydinárov Slovenska sa v tomto roku kvôli šíreniu koronavírusu neuskutoční.

28. 09. 2020 - 10:18

Chutný obed zo slovenskej hydiny

Únia hydinárov Slovenska dostala možnosť zapojiť sa do kampane Zrodené v EÚ, ktorá je zameraná na podporu lokálnych potravín v členských štátoch.

17. 09. 2020 - 08:21

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.