Ceny konzumných slepačích vajec na Slovensku sa prvýkrát za posledných 10 rokov pred Veľkou nocou nezvyšujú, ale klesajú, či signalizuje ťažký rok pre producentov.
22. 03. 2013 - 08:34
Ceny konzumných slepačích vajec na Slovensku sa prvýkrát za posledných 10 rokov pred Veľkou nocou nezvyšujú, ale klesajú, či signalizuje ťažký rok pre producentov.
22. 03. 2013 - 08:34
V neľahkých podnikateľských podmienkach chcú existovať tak krmivári, ako aj hydinári. A tak si sadli za jeden stôl a hľadali odpovede na otázku ako ďalej.
12. 03. 2013 - 15:28
Produkcia hydinového mäsa na Slovensku má neustále klesajúcu tendenciu, napriek značnému chovateľskému i spracovateľskému potenciálu, ktorý slovenský hydinári majú.
15. 02. 2013 - 17:15
Slovenskí hydinári v relatívne krátkom čase dokážu zabezpečiť 80-percentnú sebestačnosť v produkcii hydiny a jej zastúpenie na pultoch predajní.
08. 02. 2013 - 08:48
Štyria členovia Únie hydinárov Slovenska vystavovali svoje výrobky na tohtoročnom veľtrhu gastronómie v Bratislave a medzi návštevníkmi bol o ne značný záujem.
28. 01. 2013 - 12:54
Pri príležitosti medzinárodného veľtrhu Danubius Gastro udeľujú v Bratislave ocenenie Značka kvality. V tomto roku boli mimoriadne úspešné najmä dve slovenské hydinárske firmy.
28. 01. 2013 - 09:20
Medzi tradičných účastníkov gastronomického veľtrhu v bratislavskej Inchebe, ktorý je súčasťou veľtrhu Slovakiatour, patria aj naši hydinári.
23. 01. 2013 - 14:27
Predstavitelia ÚHS sa od prvých dní nového roka snažia s kompetentnými hovoriť o aktuálnych problémoch odvetvia a hľadať možnosti ich riešenia.
08. 01. 2013 - 16:07
Značka kvality SK, ktorú udeľuje Ministerstvo pôdohospodárstva je pre spotrebiteľa kompasom pri orientácii v ponuke potravinárskych výrobkov.
13. 12. 2012 - 14:36
Školské jedálne neraz v snahe nakúpiť kvalitné slovenské hydinové mäso prídu skrátka. Sú nútené navariť z toho, čo im dôjde.
23. 11. 2012 - 11:35
Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.