Aktuality

Ceny vajec v reťazcoch sa pred Veľkou nocou paradoxne nezvyšujú, ale klesajú

Ceny konzumných slepačích vajec na Slovensku sa prvýkrát za posledných 10 rokov pred Veľkou nocou nezvyšujú, ale klesajú, či signalizuje ťažký rok pre producentov.

22. 03. 2013 - 08:34

Hydinári za stolom s krmivármi

V neľahkých podnikateľských podmienkach chcú existovať tak krmivári, ako aj hydinári. A tak si sadli za jeden stôl a hľadali odpovede na otázku ako ďalej.

12. 03. 2013 - 15:28

Slovensko na chvoste EÚ

Produkcia hydinového mäsa na Slovensku má neustále klesajúcu tendenciu, napriek značnému chovateľskému i spracovateľskému potenciálu, ktorý slovenský hydinári majú.

15. 02. 2013 - 17:15

Dokážeme dať obchodu 80% hydiny

Slovenskí hydinári v relatívne krátkom čase dokážu zabezpečiť 80-percentnú sebestačnosť v produkcii hydiny a jej zastúpenie na pultoch predajní.

08. 02. 2013 - 08:48

Záujem bol, bude aj dopyt?

Štyria členovia Únie hydinárov Slovenska vystavovali svoje výrobky na tohtoročnom veľtrhu gastronómie v Bratislave a medzi návštevníkmi bol o ne značný záujem.

28. 01. 2013 - 12:54

Bohatá úroda kvality hydinárov

Pri príležitosti medzinárodného veľtrhu Danubius Gastro udeľujú v Bratislave ocenenie Značka kvality. V tomto roku boli mimoriadne úspešné najmä dve slovenské hydinárske firmy.

28. 01. 2013 - 09:20

Hydinári na veľtrhu Danubius – Gastro

Medzi tradičných účastníkov gastronomického veľtrhu v bratislavskej Inchebe, ktorý je súčasťou veľtrhu Slovakiatour, patria aj naši hydinári.

23. 01. 2013 - 14:27

S poslankyňou o problémoch hydinárov

Predstavitelia ÚHS sa od prvých dní nového roka snažia s kompetentnými hovoriť o aktuálnych problémoch odvetvia a hľadať možnosti ich riešenia.

08. 01. 2013 - 16:07

Hydinové výrobky a Značka kvality SK

Značka kvality SK, ktorú udeľuje Ministerstvo pôdohospodárstva je pre spotrebiteľa kompasom pri orientácii v ponuke potravinárskych výrobkov.

13. 12. 2012 - 14:36

Školské jedálne neraz dostanú, čo si neobjednali

Školské jedálne neraz v snahe nakúpiť kvalitné slovenské hydinové mäso prídu skrátka. Sú nútené navariť z toho, čo im dôjde.

23. 11. 2012 - 11:35

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.