Aktuality

Ak starostovia nenahlásia ambulantný predaj, riskujú pokuty

Ak starostovia nenahlásia ambulantný predaj, riskujú pokuty. Mnoho starostov aj napriek zákonnej povinnosti nenahlasuje vopred ambulantný predaj hydiny a hydinových výrobkov vo svojich obciach.

14. 11. 2011 - 22:34

NAHLASOVANIE DOVOZOV A PREDAJA POTRAVÍN

Od 1. novembra 2011 nadobudol účinnosť Zákon č. 349/2011 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 152/1995 Z.z. o potravinách. Jednou z dôležitých zmien, ktorú presadzovala Únia hydinárov

14. 11. 2011 - 22:28

SEMINÁR ÚNIE HYDINÁROV SLOVENSKA 2011

Únia hydinárov Slovenska po roku opäť organizuje pracovné stretnutie odborníkov z brandže, kto má záujem, stále sa ešte môže prihlásiť.

20. 10. 2011 - 16:07

Nie sú párky ako párky

Únia hydinárov Slovenska usporiadala 6. októbra ďaľšiu tlačovú besedu, ktorá bola tentokrát zameraná na hydinové výrobky a uplatňovanie systému welfare v slovenských chovoch hydiny.

12. 10. 2011 - 09:07

Výsledky kontrol

Štátna veterinárna a potravinová spáva vyhodnotila kontroly hydinového mäsa za mesiac júl.

16. 09. 2011 - 10:22

Na Slovensko sa valia nekvalitné poľské vajcia

Do obchodných reťazcov na Slovensko sa dovážajú lacné poľské vajíčka nižšej hmotnostnej kategórie, ktoré sú častokrát tesne pred dátumom spotreby. Na utorkovej tlačovej besede Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) to uviedol riaditeľ spoločnosti Novogal, a.s. Ladislav Birčák. "

14. 09. 2011 - 17:08

Reťazce opäť predávali nevyhovujúcu hydinu, zabrániť tomu má novela zákona

Podľa riaditeľa Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniela Molnára sa na pultoch zahraničných obchodných reťazcov v SR opäť objavili hydinové výrobky, ktoré mali byť stiahnuté z predaja. Malo sa tak stať v Tescu v Nových Zámkoch a v predajni Kaufland v Bratislave a Nitre.

14. 09. 2011 - 16:59

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.