Aktuality

Podiel slovenskej hydiny v reťazcoch medziročne klesol

ÚHS po roku opäť zisťovala podiel slovenskej hydiny, hydinových výrobkov a vajec v obchodných reťazcoch. Hydina tvorí z ponuky 51,6%, výrobky sú na úrovni 73,3% a vajcia 86,1%.

03. 07. 2014 - 14:21

Hydinári a Značka kvality SK

Už viac ako osem rokov sa udeľuje potravinárskym výrobkom Značka kvality SK, ktorá je zárukou toho, že výrobok spĺňa prísne kritéria kvality a zdravotnej bezpečnosti.

03. 06. 2014 - 10:33

Zaplavia nás kurčatá z Ukrajiny?

Dočasné zníženie ciel na dovoz tovarov z Ukrajiny do EÚ, ktoré prijala únia 11. marca, môže znamenať podľa Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) veľký problém pre našich chovateľov a spracovateľov hydiny i producentov slepačích vajec.

15. 04. 2014 - 16:17

Obchod s hydinovým mäsom

Hydinové mäso pendluje z jedného konca sveta na druhý, podľa najnovších štatistických výsledkov najviac hydinového mäsa sa do EÚ dováža z Brazílie.

03. 03. 2014 - 10:10

Nižšie ceny agrokomodít

V januári 2014 boli ceny agrokomodít medziročne nižšie o 10,4 percenta. Najviac klesli ceny konzumných slepačích vajec.

03. 03. 2014 - 09:13

Import vajec do EÚ klesol o polovicu

Medziročne klesol import vajec do Európskej únie o 46 percent, pričom na náš kontinent sa dovážajú aj vajcia z Indie.

03. 03. 2014 - 09:05

Hydinári necítia spotrebiteľský patriotizmus

Na rozdiel od iných krajín, a patria medzi nich aj naši susedia, na Slovensku stále chýba spotrebiteľský patriotizmus. Pri nákupoch potravín je stále rozhodujúca cena a nie to, že výrobok je slovenského pôvodu.

06. 02. 2014 - 08:36

Hydinári po roku opäť na Gastre

Vo výstavnych priestoroch bratislavskej Incheby sa uskutoční ďalší ročník medzinárodného veľtrhu Danubius Gastro, ktorý prezentuje ucelenú ponuku z oblasti gastronómie a hoteliérstva. Už tradične budú mať na veľtrhu zastúpenie aj členovia ÚHS.

24. 01. 2014 - 10:05

Štátna správa zakázala prsia z Brazílie

Nielen poľské hydinové mäso vám môže uškodiť: ŠVPS zakázala aj kuracie prsia z Brazílie, ktoré sa objavili na slovenskom trhu.

28. 11. 2013 - 19:44

Na trhu je nebezpečná kuracina, ohrození sú aj školáci

Českí veterinári zachytili antibiotikami nadopované kuracie mäso z Brazílie, ktoré môže človeku spôsobiť hormonálne poruchy a iné problémy so zdravím. Bolo určené pre slovenský trh.

16. 11. 2013 - 18:33

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.