ÚHS po roku opäť zisťovala podiel slovenskej hydiny, hydinových výrobkov a vajec v obchodných reťazcoch. Hydina tvorí z ponuky 51,6%, výrobky sú na úrovni 73,3% a vajcia 86,1%.
03. 07. 2014 - 14:21
ÚHS po roku opäť zisťovala podiel slovenskej hydiny, hydinových výrobkov a vajec v obchodných reťazcoch. Hydina tvorí z ponuky 51,6%, výrobky sú na úrovni 73,3% a vajcia 86,1%.
03. 07. 2014 - 14:21
Už viac ako osem rokov sa udeľuje potravinárskym výrobkom Značka kvality SK, ktorá je zárukou toho, že výrobok spĺňa prísne kritéria kvality a zdravotnej bezpečnosti.
03. 06. 2014 - 10:33
Dočasné zníženie ciel na dovoz tovarov z Ukrajiny do EÚ, ktoré prijala únia 11. marca, môže znamenať podľa Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) veľký problém pre našich chovateľov a spracovateľov hydiny i producentov slepačích vajec.
15. 04. 2014 - 16:17
Hydinové mäso pendluje z jedného konca sveta na druhý, podľa najnovších štatistických výsledkov najviac hydinového mäsa sa do EÚ dováža z Brazílie.
03. 03. 2014 - 10:10
V januári 2014 boli ceny agrokomodít medziročne nižšie o 10,4 percenta. Najviac klesli ceny konzumných slepačích vajec.
03. 03. 2014 - 09:13
Medziročne klesol import vajec do Európskej únie o 46 percent, pričom na náš kontinent sa dovážajú aj vajcia z Indie.
03. 03. 2014 - 09:05
Na rozdiel od iných krajín, a patria medzi nich aj naši susedia, na Slovensku stále chýba spotrebiteľský patriotizmus. Pri nákupoch potravín je stále rozhodujúca cena a nie to, že výrobok je slovenského pôvodu.
06. 02. 2014 - 08:36
Vo výstavnych priestoroch bratislavskej Incheby sa uskutoční ďalší ročník medzinárodného veľtrhu Danubius Gastro, ktorý prezentuje ucelenú ponuku z oblasti gastronómie a hoteliérstva. Už tradične budú mať na veľtrhu zastúpenie aj členovia ÚHS.
24. 01. 2014 - 10:05
Nielen poľské hydinové mäso vám môže uškodiť: ŠVPS zakázala aj kuracie prsia z Brazílie, ktoré sa objavili na slovenskom trhu.
28. 11. 2013 - 19:44
Českí veterinári zachytili antibiotikami nadopované kuracie mäso z Brazílie, ktoré môže človeku spôsobiť hormonálne poruchy a iné problémy so zdravím. Bolo určené pre slovenský trh.
16. 11. 2013 - 18:33
Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.