Aktuality

Predstavitelia ÚHS rokovali s predsedom SPPK

Predstavitelia ÚHS na čele s predsedom Timotejom Husárom rokovali v Bratislave s predsedom SPPK Emilom Machom o aktuálnej situácii v odvetví.

12. 10. 2018 - 08:42

Investície v prospech zákazníkov

Miliónové investície v hydinárskej farme v Kežmarku znamenajú ďalšie kroky vo zvyšovaní sebestačnosti Slovenska v produkcii kvalitných a zdravotne bezpečných konzumných slepačích vajec.

04. 10. 2018 - 11:49

Náklady rastú, odbytové ceny klesajú

Predstavitelia Únie hydinárov Slovenska, riaditeľ Daniel Molnár a predseda Dozornej rady ÚHS, riaditeľ spoločnosti Hybrav Ivan Gróf, na tlačovej besede informovali o súčasnej situácii vo výrobe a spracovaní hydinového mäsa a najmä jeho realizácii na trhu.

21. 09. 2018 - 11:58

Fipronil opäť útočí na zdravie

Po roku od prevalenia kauzy s fipronilom v západnej Európe a ktorá sa prejavila aj na Slovensku v podobe importovaných vajec s týmto pesticídom, je tu ďaľší prípad s nakazenými vajíčkami.

10. 07. 2018 - 15:49

Kvalitu vajec neovplyvníme technikou chovu

Poprední slovenskí odborníci sa vyjadrujú k celospoločenským diskusiám o kvalite konzumných slepačích vajec v súvislosti s rozhodnutím niektorých nadnárodných obchodných reťazcov postupne utlmiť predaj vajec z klietkových chovov.

10. 07. 2018 - 13:53

Značka kvality je vizitkou práce hydinárov

Najviac ocenení Značka kvality patrí výrobkom hydinárskych firiem, medzi nimi sú hydinové mäso, hydinové výrobky i vajcia.

28. 06. 2018 - 18:40

Ohrozená sebestačnosť v produkcii vajec

V produkcii konzumných slepačích vajec ako v jednej z mála komodít dosiahlo Slovensko sebestačnosť. Tá je však ohrozená. Prečo? O tom informovali novinárov predstavitelia ÚHS.

08. 06. 2018 - 12:03

Vajíčko už nie je strašiakom, cievam neškodí

Ako je to vlastne s cholesterolom vo vajíčkach, koľko ich má človek konzumovať. Najnovšia štúdia ponúka zaujímavé zistenia a potláča rôzne predsudky.

24. 05. 2018 - 18:04

Ministerka Matečná s hydinármi o nekalých obchodných praktikách

S nekalými obchodnými praktikami obchodných reťazcov sa dlhodobo stretávajú slovenskí potravinári. Aj preto ministerka pôdohospodárstva navštívila niektorých z nich, aby hovorila o riešení tohto neudržateľného stavu.

20. 04. 2018 - 08:35

Koncepcia verzus realita: téma hydina

Živočíšna výroba na Slovensku , vrátane hydinárskeho odvetvia, je v zlom stave. Kto môže za to, že Koncepcia rozvoja pôdohospodárstva sa neplní?

03. 04. 2018 - 11:36

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.