Škandál s označovaním pôvodu hydinového mäsa, ktoré sa dostalo do obchodnej siete, odhalili potravinoví inšpektori.Ide o tzv. prebaľovačov, ktorí čoraz viac ovplyvňujú slovenský trh s hydinovám mäsom.
15. 07. 2021 - 18:01
Škandál s označovaním pôvodu hydinového mäsa, ktoré sa dostalo do obchodnej siete, odhalili potravinoví inšpektori.Ide o tzv. prebaľovačov, ktorí čoraz viac ovplyvňujú slovenský trh s hydinovám mäsom.
15. 07. 2021 - 18:01
Únia hydinárov Slovenska už dlhodobo upozorňuje na kritickú situáciu v chove a spracovaní hydiny v SR. Hydinári preto očakávajú investičnú podporu zo zdrojov EÚ, ktorá by v konečnom dôsledku mala prispieť k zvýšeniu konkurencieschopnosti.
08. 04. 2021 - 15:19
Roky neriešenia problémov hydinárskeho sektora zo strany štátu sa môžu čoskoro prejaviť v paralyzovaní domácej výroby. Slovenský trh zaplavujú lacné prebytky z iných krajín, kde štáty z vlastných prostriedkov dotujú hydinárstvo.
30. 03. 2021 - 10:24
Už tradične patria pre Veľkou nocou vajíčka medzi najvhľadávanejšie potraviny. Dobre to vedia aj domáci veľkovýrobcovia a tak sa na toto obdobie dobre pripravili.
22. 03. 2021 - 09:28
Plynulé zásobovanie trhu hydinou a vajíčkami aj v náročných podmienkach koronakrízy a núdzového stavu je každodennou snahou a záujmom všetkých slovenských hydinárov. Hoci už niekoľko mesiacov pracujú v náročných podmienkach.
15. 02. 2021 - 12:04
Napätá situácia v hydinárskom odvetví na Slovensku a nevšímavosť zo strany štátu nenecháva ľahostajnú agropotravinársku komoru. Vo svojom blogu sa jej venuje predseda SPPK Emil Macho.
23. 12. 2020 - 19:43
O alarmujúcom stave hydinárskeho odvetvia na Slovensku , o príčinách a spôsoboch riešenia hovorili na stretnutí s novinármi predstavitelia ÚHS spoločne s predsedom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emilom Machom.
03. 12. 2020 - 16:45
S požiadavkou na riešenia kritickej a neustále sa zhoršujúcej situácie v sektore chovu a spracovania hydiny na Slovensku sa ÚHS obrátila listom na rezortného ministra.
01. 12. 2020 - 17:10
Dlhodobé ignorovanie problémov hydinárskeho odvetvia na Slovensku má za následok postupný pokles sebestačnosti odvetvia a existenčné problémy podnikov.
23. 11. 2020 - 10:50
Novým predsedom Únie potravinárov Slovenska (ÚPS) sa stal Daniel Molnár, riaditeľ Únie hydinárov Slovenska. Na čele potravinárskeho združenia vystriedal Stanislava Voskára, ktorý sa presúva na novovzniknuté Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.
09. 11. 2020 - 16:16
Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.