Aktuality

Značka kvality je vizitkou práce hydinárov

Najviac ocenení Značka kvality patrí výrobkom hydinárskych firiem, medzi nimi sú hydinové mäso, hydinové výrobky i vajcia.

28. 06. 2018 - 18:40

Ohrozená sebestačnosť v produkcii vajec

V produkcii konzumných slepačích vajec ako v jednej z mála komodít dosiahlo Slovensko sebestačnosť. Tá je však ohrozená. Prečo? O tom informovali novinárov predstavitelia ÚHS.

08. 06. 2018 - 12:03

Vajíčko už nie je strašiakom, cievam neškodí

Ako je to vlastne s cholesterolom vo vajíčkach, koľko ich má človek konzumovať. Najnovšia štúdia ponúka zaujímavé zistenia a potláča rôzne predsudky.

24. 05. 2018 - 18:04

Ministerka Matečná s hydinármi o nekalých obchodných praktikách

S nekalými obchodnými praktikami obchodných reťazcov sa dlhodobo stretávajú slovenskí potravinári. Aj preto ministerka pôdohospodárstva navštívila niektorých z nich, aby hovorila o riešení tohto neudržateľného stavu.

20. 04. 2018 - 08:35

Koncepcia verzus realita: téma hydina

Živočíšna výroba na Slovensku , vrátane hydinárskeho odvetvia, je v zlom stave. Kto môže za to, že Koncepcia rozvoja pôdohospodárstva sa neplní?

03. 04. 2018 - 11:36

Intenzívne a zároveň ekologicky

Ochrana životného prostredia je dôležitou súčasťou činnosti chovateľov hydiny. Aj preto ÚHS zorganizovala pracovné stretnutie s odborníkmi o najlepších dostupných technikách tak, ako ich vyžadujú európske inštitúcie.

02. 03. 2018 - 10:17

Produkcia hydiny na Slovensku vo vážnom ohrození

Predstavitelia Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár a Ivan Gróf informovali na tlačovej besede o aktuálnej situácii v hydinárskom odvetví na Slovensku.

23. 02. 2018 - 11:41

Kurací vývar nasýti aj lieči

Zimné obdobie je aj obdobím prechladnutí a chrípok, ktoré postihujú všetky vekové kategórie. A tak nezaškodí pripomenúť, že dobrá kuracina môže byť aj liekom. A slovenskí hydinári na to myslia.

07. 02. 2018 - 10:38

Vodu v kurčati nekupujte!

Experti zo Státního zemědelského intervenčního fondu ČR radia spotrebiteľom pri nákupoch pozorne čítať etiketu a vyberať kuracie mäso aj podľa spôsobu chladenia.

23. 01. 2018 - 11:18

Priority v roku 2018

Hydinári hodlajú pokračovať v nastúpenom trende z predchádzajúcich rokov a urobiť maximum pre uspokojenie požiadaviek spotrebiteľov.

22. 01. 2018 - 10:12

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.