Aktuality

List Únie hydinárov Slovenska ministrovi pôdohospodárstva J. Mičovskému

S požiadavkou na riešenia kritickej a neustále sa zhoršujúcej situácie v sektore chovu a spracovania hydiny na Slovensku sa ÚHS obrátila listom na rezortného ministra.

01. 12. 2020 - 17:10

Náklady hydinárom rastú, odbytové ceny klesajú

Dlhodobé ignorovanie problémov hydinárskeho odvetvia na Slovensku má za následok postupný pokles sebestačnosti odvetvia a existenčné problémy podnikov.

23. 11. 2020 - 10:50

Riaditeľ ÚHS novým predsedom Únie potravinárov Slovenska

Novým predsedom Únie potravinárov Slovenska (ÚPS) sa stal Daniel Molnár, riaditeľ Únie hydinárov Slovenska. Na čele potravinárskeho združenia vystriedal Stanislava Voskára, ktorý sa presúva na novovzniknuté Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

09. 11. 2020 - 16:16

Slováci konzumujú polovicu hydinového mäsa zo zahraničia

Hydinové mäsa vzhľadom na svoje výživové a dietetické hodnoty patrí na Slovensku k najobľúbenejším potravinám. Je vhodné pre všetky vekové kategórie spotrebiteľov.

09. 11. 2020 - 16:08

Seminár ÚHS 2020 nebude

Tradičný odborný Seminár Únie hydinárov Slovenska sa v tomto roku kvôli šíreniu koronavírusu neuskutoční.

28. 09. 2020 - 10:18

Chutný obed zo slovenskej hydiny

Únia hydinárov Slovenska dostala možnosť zapojiť sa do kampane Zrodené v EÚ, ktorá je zameraná na podporu lokálnych potravín v členských štátoch.

17. 09. 2020 - 08:21

Dovozy lacných potravín udupávajú domácu výrobu

Denne prichádza na Slovensko zo zahraničia až 823 kamiónov s potravinami. Vývoj zahraničného obchodu s agropotravinárskymi komoditami je znepokojivý. Na pôde SPPK o situácii v hydinárskom sektore informoval novinárov riaditeľ ÚHS Daniel Molnár.

23. 06. 2020 - 11:11

V obchodoch sa opäť objavilo poľské mäso so salmonelou

V čase pandémie a núdzové stavu sa na Slovensko dováža hydinové mäso, ktoré nemá s dodržiavaním prísnych zdravotných, hygienických a epidemiologických opatrení nič spoločné.

19. 05. 2020 - 17:54

Hydinári a opatrenia proti koronavírusu

Aj v týchto neľahkých dňoch a týždňoch robia slovenskí hydinári všetko pre to, aby na domáci obchodný trh pravidelne dodávali potrebné množstvá hydinového mäsa, výrobkov a konzumných vajec.

30. 03. 2020 - 18:05

Matečná: Sebestačnosť v produkcii vajec je strategickým záujmom štátu

Ministerstvo pôdohospodárstva SR, Únia hydinárov Slovenska a Zväz obchodu podpísali memorandum do roku 2030 .

07. 02. 2020 - 11:07

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.