Riaditeľ ÚHS novým predsedom Únie potravinárov Slovenska

  

Daniel Molnár sa ujíma funkcie predsedu ÚPS v náročných časoch. Našu krajinu sužuje nevyspytateľná pandémia, vedenie ministerstva stále nenašlo spôsob, ako komunikovať s poľnohospodárskou a potravinárskou obcou, navyše je pred nami neľahká situácia okolo prípravy novej Spoločnej poľnohospodárskej politiky a Plánu obnovy EÚ, v ktorých sa s podporou potravinárstva zatiaľ veľmi nepočíta. Potravinárstvo vlečie za sebou z minulosti obrovský investičný dlh a mnohé aktuálne legislatívne návrhy rovnako nedávajú našim producentom potravín nádej na lepšiu budúcnosť. 

„Chcem pokračovať v nastolenom trende a riešiť reálne problémy potravinárov pre rozvoj a zveľaďovanie potravinárskej výroby na Slovensku. Aktuálne je tých problémov naozaj veľa. Verím však, že sa nám podarí dosiahnuť vhodné legislatívne prostredie a znížiť administratívnu záťaž. Takýmto spôsobom môžeme pracovať na zvýšení potravinovej bezpečnosti a sebestačnosti,“ povedal po svojom zvolení Daniel Molnár. 

Predsedu si spomedzi seba vyberajú členovia predstavenstva, ktorí sú volení členmi ÚPS na obdobie troch rokov. Najbližšia voľba nového predstavenstva ÚPS bude na budúci rok.

 

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.