Priority v roku 2018

 

Bratislava - Únia hydinárov Slovenska (ÚHS) podľa riaditeľa Daniela Molnára zvýrazňuje dve hlavné priority na rok 2018 -  jednou je udržanie dlhodobo  vysokej kvality svojej produkcie a tou druhou zrovnoprávnenie slovenských producentov hydinového mäsa a konzumných slepačích vajec  so susedmi pri poskytovaní štátnej pomoci.

Podľa ÚHS naši výrobcovia musia aj v tomto roku urobiť , podobne ako to bolo aj v predchádzajúcom období, maximum pre zachovanie 100-% kvality a bezpečnosti hydinového mäsa a vajec. Druhou prioritou, ktorá je však mimo dosahu hydinárov,  je vyrovnanie podmienok medzi Slovenskom a okolitými krajinami vo výške štátnej pomoci, keďže rozdiely sú výrazné, čo znižuje konkurencieschopnosť slovenských hydinárov.

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.