Po roku opäť do Tatier

 

Únia hydinárov Slovenska aj v tomto roku organizuje na Podbanskom odborný seminár určený   chovateľom hydiny, spracovateľom, výrobcom krmív, dodávateľom technológii a ďalším odborníkom, ktorí priamo pracujú v tomto odvteví potravinárskeho priemyslu, prípadne s ním nejakým spôsobom spolupracujú. Vystúpenia a prednášky renomovaných odborníkov zo Slovenska, ale aj zo zahraničia budú zamerané napríklad na aktuálne problémy hydinárstva, súvisiace nielen s domácou produkciou, ale aj  importom kurčiat a vajec na náš trh. Reč bude  napríklad o svetových novinkách v produkcii konzumných slepačích vajec, vo výkrme brojlerov, nových technológiach chovov hydiny a pod. Svoje najnovšie produkty predstavia zástupcovia poisťovacích, veterinárnych a ďaľších spoločnosti, ktoré spolupracujú s hydinárskym odvetvím. Seminár, tak ako každý rok, aj tentokrát bude  vítanou príležitosťou tak pre veľkochovateľov a spracovateľov hydiny, veľkoproducentov vajec, ako aj pre drobných podnikateľov v tejto oblasti zoznámiť sa s aktuálnymi novinkami v slovenskom a európskom hydinárstve. Seminár bude 29.11. 2016 na osvedčenom mieste na Podbanskom v hoteli Permon.( podrobnejšie informácie na molnar.unihyd@azet.sk.) Ako hovorí riaditeľ Únie hydinárov Slovenska Ing. Daniel Molnár, účasť zástupcov hydinárstva zo zahraničia na seminári je vždy jeho obohatením, svojimi teoretickými vedomosťami a praktickými skúsenosťami prispievajú k rozširovaniu obzoru všetkých účastníkov.  

 

 

Podporujeme slovenské hydinové výrobky

Mäso z hydiny je symbolom modernej, zdravej a nutrične hodnotnej výživy. Je zdrojom kvalitných bielkovín, obsahuje kompletné spektrum esenciálnych aminokyselín nevyhnutných pre rast, vývoj a regeneráciu organizmu. Tradícia chovu hydiny a produkcie vajec na Slovensku, miliónové investície v posledných rokoch do modernizácie výrobných zariadení a prevádzkových priestorov, špičkový genetický materiál, zdravotne spôsobilé krmivá a kvalitná zootechnika pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly sú zárukou toho, že zo slovenských chovov a porážkarní sa produkuje vysokokvalitné a zdravotne bezpečné hydinové mäso a konzumné vajcia. Dozrel čas na to, ako upozorňujú odborníci, aby sme si všetci uvedomili, že potraviny sú základom zdravia.